Bouw

Halogeenvrij en UV-bestendig: de winnende combinatie voor binnen en buiten

11-jun-2021

Gebouwencomplexen worden steeds ingewikkelder, vaak met meerdere bouwunits die met elkaar moeten worden verbonden. Tegelijkertijd is er een stijgende aandacht voor brandveiligheid en neemt het gebruik van halogeenvrije kabels toe. Deze halogeenvrije kabels lopen al eens buiten op het dak of tussen gebouwen door. Omdat halogeenvrije kabels tot nu niet goed bestand waren tegen direct zonlicht, moest de installateur terugvallen op het afdekken van het kabeltraject, het trekken in buis of het doorverbinden op kabels die wel UV-bestendig zijn.

Bovendien legt men bij zwaardere vermogens met 3 fasen + nulgeleider + PE een aparte geel/groene H07Z1-R aardingsgeleider naast een 4-aderige XGB omdat de constructienorm van de XGB de versies met 5 geleiders beperkt tot maximum 5G25 mm².

Dankzij de halogeenvrije ALSECURE XGB Cca en ALSECURE H07Z1-R Cca Type 2 van Nexans hoeft u niet langer terug te vallen op deze dure oplossingen aangezien voortaan het volledige systeem halogeenvrij en UV-bestendig is. Inderdaad, ALSECURE XGB Cca én ALSECURE H07Z1-R Cca type 2 slaagden allebei in de 720 uren test volgens de testnorm EN 50289-4-17 Methode A waardoor beiden uitermate geschikt zijn voor buitengebruik in ons Belgische klimaat.

Nexans zet al jaren de standaard met z’n superieure ALSECURE gamma voor kabels met een verbeterde brandreactie, zonder in te boeten op gebruiksgemak. Wanneer de bescherming van levens en gevoelige elektronische apparatuur van belang is, is de keuze voor de juiste kabels essentieel. De halogeenvrije (Cca-s1,d2,a1) ALSECURE XGB Cca en ALSECURE H07Z1-R Cca Type 2 van Nexans stoten bij brand minder schadelijke rook uit waardoor ze evacuaties vergemakkelijken en collaterale rookschade aan dure installaties beperken. Beide types zijn geschikt voor gebruik in installaties in industriële, residentiële en tertiaire omgevingen, zowel binnen als buiten.

UV-stralen verkorten de levensduur doordat de kabelmantel versneld veroudert en bros wordt. Hierdoor ontstaan op den duur minuscule scheurtjes waarlangs vochtinsijpeling mogelijk wordt, met potentieel kortsluiting tot gevolg.

Contactinformatie

Sales Building & Territories

Sales

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten