Halogeenvrij en UV-bestendig: de ideale combinatie voor binnen en buiten

Nexans zet al jaren de standaard met zijn superieure ALSECURE gamma met verbeterde brandreactie. Voortaan zijn ALSECURE XGB Cca en ALSECURE H07Z1-R Cca daarbovenop ook UV-bestendig, zonder in te boeten op gebruiksgemak.

Complexere installaties

Gebouwen worden steeds complexer, vaak met meerdere bouwunits die met elkaar moeten worden verbonden. Tegelijkertijd is er een stijgende aandacht voor brandveiligheid en neemt het gebruik van halogeenvrije kabels toe. Deze halogeenvrije kabels lopen al eens buiten op het dak of tussen gebouwen door. Omdat halogeenvrije kabels tot nu niet goed bestand waren tegen direct zonlicht, moest de installateur terugvallen op dure alternatieven zoals het afdekken van het kabeltraject, het trekken in buis of het doorverbinden op kabels die wel UV-bestendig zijn.

Bovendien legt men bij zwaardere vermogens met 3 fasen + N + PE een aparte geel/groene H07Z1-R aardingsgeleider naast een 4-aderige XGB omdat de constructienorm van de XGB de versies met 5 geleiders beperkt tot maximum 5G25 mm².

 

Bekijk de clip

ALSECURE XGB Cca en ALSECURE H07Z1-R Cca: halogeenvrij en UV-bestendig

ALSECURE XGB Cca en ALSECURE H07Z1-R Cca

Voortaan is het volledige systeem halogeenvrij en UV-bestendig. Dankzij de halogeenvrije ALSECURE XGB Cca en ALSECURE H07Z1-R Cca Type 2 van Nexans hoeft u niet langer terug te vallen op de dure oplossingen als afschermen of doorverbinden. Inderdaad, ALSECURE XGB Cca én ALSECURE H07Z1-R Cca Type 2 slaagden allebei in de 720 uren test volgens de testnorm EN 50289-4-17 Methode A waardoor beiden uitermate geschikt zijn voor buitengebruik in ons Belgische klimaat.

Beide types zijn geschikt voor gebruik in installaties in industriële, residentiële en tertiaire omgevingen, zowel binnen als buiten.

UV-stralen en kabels

UV-stralen verkorten de levensduur doordat de kabelmantel versneld veroudert en bros wordt. Hierdoor ontstaan op den duur minuscule scheurtjes waarlangs vochtinsijpeling mogelijk wordt, met potentieel kortsluiting tot gevolg.

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten