EcoCalculator

Beperk energieverliezen

Sustainable building

Voorkom energieverlies

Een kabel die opwarmt, verliest energie. Draai dit joule-effect om door een grotere kabelsectie te kiezen zodat de kabel minder opwarmt en minder energieverlies veroorzaakt.

Het Joule-effect: Wat is dat ook al weer?

Eenvoudig gezegd: wanneer er stroom door een geleider vloeit, warmt deze op. En hoe warmer de geleider, hoe hoger de weerstand en daardoor verlies je elektrische energie.

De oplossing?

Zorgen dat de kabel minder (snel) opwarmt. De eenvoudigste manier is om een sectie groter te kiezen dan wat je op basis van het benodigde vermogen nodig zou hebben.

Een dikkere sectie? Dat is toch veel duurder!

Niet per se, bekeken over de hele levensduur van de installatie. 

Nexans ontwikkelde met EcoCalculator een eenvoudige online tool die aangeeft hoeveel energie (uitgedrukt in kWh en euro) je jaarlijks bespaart met een grotere sectie. Bovendien berekenen we ook de terugverdientijd van deze alternatieve kabelkeuze en wat de uiteindelijke winst is over de hele levensduur van de installatie.

Vooral bij de hogere stromen valt er veel energiewinst te rapen, en dit vertaalt zich in een gunstige terugverdientijd van 2 tot 3 jaar.

Toon de calculatie aan je eindklant, hij zal je dankbaar zijn dat je hem helpt energie te besparen!

Naar de tool:

Nexans EcoCalculator

“ Nexans ontwikkelde de EcoCalculator om onze sector zoveel mogelijk te sensibiliseren over de toegevoegde waarde en de gunstige gevolgen van grotere kabelsecties voor de totale kostprijs van een installatie over haar hele levensduur, omdat we merkten dat nog te weinig installateurs en studiebureaus dit beseffen en zich louter focussen op de aankoopprijs. ”

EcoCalculator: een duurzame analyse

EcoCalculator klasseert de resultaten van de berekening volgens 3 pijlers:

  • Energiebesparing: mogelijke energiebesparing in kWh en euro per jaar en over de hele levensduur van de installatie
  • CO2-besparing: mogelijke CO2-besparingen uitgedrukt in kg CO2-equivalent
  • Brandveiligheid: waar mogelijk stelt EcoCalculator ook de halogeenvrije versie voor en berekent ook daar de energie- en CO2-besparing en de terugverdientijd.

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten