Medium Voltage Training Center

Veilig en bedrijfszeker werken op middenspanning

Gevaren van middenspanning

Middenspanning (>1 kV tot 36 kV) gaat gepaard met specifieke elektrische fenomenen. En die moet je echt wel onder de knie hebben om veilig op middenspanningsnetten te werken en bedrijfszekere installaties te realiseren. Fouten tijdens de installatie kunnen levensgevaarlijke situaties opleveren. En de economische schade veroorzaakt door een stroompanne – zowel lokaal in je bedrijf, of ruimer op het net van de distributienetbeheerder – ten gevolge van ondoordacht handelen loopt zeer snel op.

Uitgebreide expertise

Nexans’ gespecialiseerde installatieteam heeft een enorme ervaring opgebouwd met interventies op allerhande middenspanningsnetten en stelt via haar Medium Voltage Training Centre (MVTC) die kennis al meer dan 10 jaar ten dienste van alle installateurs voor een hogere bedrijfszekerheid van middenspanningsinstallaties in industriële en andere netwerken.

>20.000 opleidingsuren

die bijdragen aan meer veiligheid en betrouwbaarheid

13 landen

trainingen overal ter wereld

Goed beslagen het ijs op

Via de opleidingen van het MVTC school je je monteurs bij of fris je de kennis van je ingenieurs op. Elke opleiding is op maataangepast aan je behoeften en voor een specifieke combinatie kabel-toebehoren. Zowel theorie als praktijk komen uitgebreid aan bod, met telkens bijzondere aandacht voor veiligheid.

  • De theorie geeft elke installateur de essentiële technische kennis, met accent op zijn werkomgeving en de specifieke risico's. Waar je op moet letten om veilig te werken wordt uitvoerig besproken.
  • Tijdens het praktische deel leert de monteur een vooraf gekozen verbindingsmof of eindaansluiting feilloos monteren.

Het MVTC kiest bewust voor deze aanpak: enkel door het zelf te doen, leer je aandacht te schenken aan alle essentiële details en kan je een installatie volgens de regels van de kunst afleveren.

Opleidingscertificaat met meerwaarde

De opleiding wordt afgerond met een praktische proef. Slaag je in dit afsluitende examen, dan behaal je het opleidingscertificaat. Dit blijft 2 jaar geldig. Het certificaat is niet alleen een validering van de vaardigheden verworven tijdens de opleiding; het vertegenwoordigt voor de installateur een echte meerwaarde op gebied van betrouwbaarheid en voor de opdrachtgever is het een garantie op een betere betrouwbaarheid van zijn middenspanningsnetwerk, met een aanzienlijk verlaagd risico op incidenten en stroompannes.

Certificatie vervallen? Wat nu gedaan?

Dan is een opfrissing aangewezen. Producten evolueren en regelmatige bijscholing van de theoretisch en praktische kennis laat toe beter te anticiperen op probleemsituaties. En ook hiervoor heeft het MVTC aangepaste opleidingen.

Types accessoires & partners

Het MVTC voorziet in opleidingen over koudkrimp-, warmtekrimp- en voorgevormde toebehoren.
Het programma is gecertificeerd om opleidingen te voorzien met betrekking tot de Nexans-producten en de volgende merknamen (indicatieve lijst) voor middenspanning (15 – 36 kV):

Andere toebehoren zijn ook beschikbaar voor opleidingen. Aarzel niet om meer informatie te vragen.

Werken aan de netwerken van ondergrondse middenspanningskabels vat je na de opleiding aan het MVTC goed beslagen aan. Het Medium Voltage Training Center (MVTC) van Nexans bereidt je medewerkers zowel theoretisch als praktisch voor zodat je zeker bent van betrouwbare en bedrijfszekere installaties.

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten