Connected drums

Volg je haspels in real-time op al je werven en haal meer uit je data!

Vraag een demo

Wist je dit?

Onze klanten verliezen gemiddeld 10% van hun haspels per jaar en hun projectmanagers zijn daardoor gemiddeld 5% van hun tijd kwijt met het opsporen ervan. 
Dit vertegenwoordigt voor middelgrote operatoren gemiddeld 100k€/jaar en voor grote DNB's zelfs tot meerdere miljoenen € per jaar.

Waarom deze oplossing?

Connected Drums maakt gebruik van IoT-technologieën om 24 uur per dag haspels te kunnen volgen, inclusief diefstaldetectie, opvolging van verzendingen en meldingen tijdens uw haspelcycli.
En dankzij AI en edge computing "weet" elke haspel precies hoeveel kabel er nog op zit en "vraagt" hij om te worden opgehaald wanneer hij leeg is.

Onze oplossing

Connected Drums is het speciale beheerplatform voor kabelhaspels van Nexans. Deze digitale oplossing met geolocatie van kabelhaspels is gebaseerd op een combinatie van hardware, software, diensten en technische expertise. Multi-sensor GPS trackers op de haspels worden gevolgd met behulp van speciale ERP-ready web software (iOS/Android). De unieke oplossing van Nexans maakt het mogelijk om de locatie van kabelhaspels op elk moment nauwkeurig en in realtime te bepalen, waardoor het haspelbeheer, de logistiek en de rotatiecyclus worden geoptimaliseerd en verlies en diefstal van kabels en haspels wordt voorkomen.

17.600

connected drums in gebruik

25 %

reductie van de rotatiecyclus

90 %

reductie verliezen en diefstal

Hoe werkt het?

Beheer

Beheer je haspels

Onze oplossing stelt onze klanten in staat om hun haspels te volgen en in te zoomen op een enkele haspel om zijn huidige locatie, zijn vorige verplaatsingen net als zijn interventiegeschiedenis te kennen en zo dus verlies te voorkomen en hun operaties beter te volgen. Onze klanten kunnen ook rapporten gebruiken om te weten welke haspels de slow movers zijn in hun logistieke centra of welke haspels naar Nexans moeten worden teruggestuurd

Verbeter

Optimaliseer het zicht op afgelegen stocks

We helpen onze klanten om de resterende kabelvoorraad op de haspels beter te beheren. Het apparaat dat in de haspels is ingebouwd, berekent het aantal rotaties van de haspels en dankzij specifieke AI vertalen we deze rotaties in de resterende kabellengte op de haspel. Zo kunnen onze klanten hun restlengtes beter beheren en weten ze ook wanneer een haspel leeg is en klaar om te worden terug gestuurd of integendeel nog op een andere werf kan worden gebruikt.

Voorkom

Voorkom diefstal

Met Connected Drums zijn onze klanten in staat om te weten wanneer een haspel onverwacht een werf verlaat en hun projectmanagers of werfleiders meteen te waarschuwen. We kunnen ook waarschuwingen implementeren op basis van nachtelijke bewegingen van de haspels om uw toezichthouders in real time te waarschuwen.

Kort samengevat

Het webplatform stelt onze klanten in staat om het volgende nauwkeurig op te volgen:

  • de locatie van hun haspels
  • de resterende kabellengte op de haspels
  • de geschiedenis van interventies en verplaatsingen
  • de voorraden site per site in real time dankzij geavanceerde dashboards
  • waarschuwingen in geval van overschrijding van de teruggavetermijn of diefstal

Met de mobiele app kunnen de medewerkers of onderaannemers van onze klanten:

  • verbinding maken met een haspel
  • de resterende kabellengte volgen en toegang krijgen tot productdetails op die haspel
  • de lengtes en snijgeschiedenis bijwerken
  • een haspelophaling aanvragen wanneer een constructie afgerond is

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten