Nexans lanceert wereldwijd retourprogramma voor groene kabelhaspels

Brussel 17 juli 2012 - Nexans, wereldwijd expert in de kabelindustrie, toont opnieuw haar betrokkenheid bij duurzame ontwikkelingen, met een nieuw programma voor inzameling en hergebruik van haar houten kabelhaspels. Het retourprogramma is de meest recente stap in Nexans’ duurzame inkoopbeleid voor verpakkingsmaterialen, dat in 2010 van start ging.

Nexans rolls out green wooden cable drum return programmeIn dat jaar werd het bedrijf de eerste kabelproducent ter wereld die overstapte op haspels met het PEFCTM-keurmerk (Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen). De groene haspels van Nexans dragen nu zowel het PEFC-keurmerk (voor Europa) als het FSC-keurmerk (wereldwijd).


In het vernieuwde haspel retourprogramma ligt de nadruk op het proactief samenwerken met klanten, om op deze wijze zoveel mogelijk haspels te kunnen hergebruiken. Het behoort tot de meest geavanceerde verpakkingsinitiatieven in de kabelindustrie. Een regeling voor de terugname en het hergebruik van haspels bestaat in de Benelux al geruime tijd, maar is in andere delen van de wereld niet algemeen.

Nexans heeft de afgelopen jaren wereldwijd al meer dan 280.000 van haar haspels tot vijf keer toe ingezameld en hergebruikt. Dit komt neer op ruim 35% van alle jaarlijks door haar gebruikte haspels wereldwijd en een besparing van meer dan 94.000 m³ aan hout, waardoor er jaarlijks zo'n 100.000 bomen (45 hectare bos) minder worden gekapt.

Nexans heeft haar kabelhaspels waar mogelijk altijd hergebruikt. Het grote verschil met dit initiatief is dat we samen met onze klanten proactief werken aan het opzetten van economische en efficiënte processen waarmee het percentage haspels dat wordt teruggebracht en hergebruikt zo hoog mogelijk wordt,” aldus Pascal Portevin, Senior Corporate Executive Vice President van Nexans. “Door kabelhaspels niet meer te beschouwen als een eenmalig gebruiksartikel, maar als een herbruikbaar bedrijfsmiddel, ontstaat er voor iedereen een win-win-situatie. Er worden minder bomen gekapt en er komt minder afval op stortterreinen terecht. Bovendien bespaart het opslagruimte, verwijderingskosten en aanschafkosten van nieuwe haspels.
 

Bekijk de Sustainable development brochure van Nexans. In dit document vindt u alle informatie over de overtuigingen, oplossingen en inzet van de Nexans Groep met betrekking tot duurzame ontwikkeling.
 

Uw contactpersoon

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefoon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefoon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Over Nexans

Met energie aan de basis van haar ontwikkeling biedt Nexans, wereldwijd expert in de kabelindustrie, een uitgebreid gamma kabels en kabeloplossingen. De Groep is een wereldspeler in de energietransmissie en -distributie, de industrie en de bouw. De oplossingen van Nexans dienen tal van marktsegmenten: van energie- en telecomnetwerken, over energiebronnen (zonne- & windenergie, petrochemie) en mijnbouw, tot de transportsector (scheepsbouw, lucht- en ruimtevaart, spoorwegen, de automobielsector en automatisering). Als verantwoord industrieel bedrijf integreert Nexans duurzame ontwikkeling in haar wereldwijde en operationele strategie. Zij verbetert voortdurend producten, oplossingen en diensten, stimuleert de ontwikkeling, betrokkenheid en klantgerichtheid van haar medewerkers en introduceert veilige industriële processen met beperkte milieubelasting. Dergelijke initiatieven plaatsen Nexans in het middelpunt van een duurzame toekomst. Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan 25.000 mensen en realiseerde in 2011 een omzet van 7 miljard euro. Nexans is genoteerd op de beurs van NYSE Euronext in Parijs, compartiment A.

www.nexans.be