Nexans ECO Calculator
verhoog uw energie-efficientie


De EcoCalculator van Nexans: een stap verder in uw duurzame ontwikkeling.
Duurzame ontwikkeling is geen ‘wishful thinking’. Nu is het mogelijk om de milieu-impact van uw installatie te verminderen, terwijl u tegelijk mensenlevens beschermt en de totale kost van uw installatie optimaliseert.
De EcoCalculator van Nexans helpt u hierbij door een kabel voor te stellen die beantwoordt aan deze eisen en uw behoeften, en bovendien een prima rendement waarborgt.

De berekeningen zijn gebaseerd op de internationale normen IEC 60287 en IEC 60228. De EcoCalculator focust zich op het energieverlies tijdens het gebruik van de kabel en niet tijdens de fabricage ervan. De gebruiksfase van een stroomkabel vertegenwoordigt immers 90% van de milieu-impact over de hele levenscyclus van het product. Voor meer informatie over de levenscyclus van een product en de milieu-impact, kunt u contact met ons opnemen.De voordelen van elk alternatief dat de EcoCalculator voorstelt, zijn ingedeeld volgens 3 criteria:

Besparing van CO2-uitstoot: de EcoCalculator berekent hoeveel minder CO2 wordt uitgestoten wanneer u gebruikmaakt van de voorgestelde kabeloplossing (in kg CO2-equivalent).
Energiebesparing: de EcoCalculator berekent hoeveel energie bespaard kan worden met de voorgestelde kabeloplossing. Dit gebeurt in KWh en in euro voor de geïnstalleerde kabel.
Bescherming van mensenlevens: de EcoCalculator zal waar mogelijk een halogeenvrije kabel voorstellen, die bij brand geen giftige uitstoot genereert en een lage rookdichtheid heeft. Zo zorgen halogeenvrije kabels voor een veilige evacuatie en vergemakkelijken ze het werk van de hulpdiensten.

Maak de juiste keuze met de EcoCalculator van Nexans. Klik op Go om te starten