Nexans voorziet Bombardier’s Queensland-treinen van kabels uit het FLAMEX®-assortiment

Nexans heeft een contract getekend met Bombardier Transportation voor de levering van laag- en middenspanningskabels voor het Queensland New Generation Rollingstock-project

Brussel, 19 maart 2015 – Na de ondertekening van het contract met Bombardier Transportation voor het Queensland New Generation Rollingstock-project worden regionale treinen in Australië voorzien van Nexans-kabels. Nexans gaat een nieuwe serie FLAMEX® laag- en middenspanningskabels leveren voor 75 EMU’s (electric multiple units) bestaande uit 6 wagons.

FLAMEX® multipairesIn het kader van dit contract produceert en levert Nexans laagspannings-, besturings- en datacommunicatiekabels, en middenspanningskabels voor aandrijfmotoren en transformatorsystemen. Het contract is toegekend na een pittige aanbestedingsprocedure waarbij Nexans een gedetailleerd productie- en leveringsplan indiende dat perfect aansloot op de algemene projectplanning van Bombardier.

De kabels, uiteenlopend van 300 V tot 3600 V, voldoen aan de EN-normen en de normen voor brandwerendheid. De FLAMEX®-kabels van Nexans zijn vuurbestendig en niet giftig. De kabels worden geproduceerd in Frankrijk en Duitsland en vervolgens geleverd aan de Bombardier-fabriek in India. De installatie is in januari 2015 gestart en loopt door tot eind 2017.

Nexans equips Bombardier’s Queensland trains with FLAMEX® range cablesDe nieuwe treinstellen vervangen de verouderde treinen en zorgen voor 30% meer capaciteit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar openbaar vervoer in de regio Queensland.

François Renier, Rollingstock Segment Manager bij Nexans: “Dit contract versterkt de positie van Nexans in Australië en Azië als toonaangevende speler op het terrein van bekabeling voor rollend materieel. Nexans verheugt zich in de samenwerking met Bombardier op dit project ter verhoging van de betrouwbaarheid en capaciteit.”

Manish Shah, Head of Procurement bij Bombardier Transportation India: “We zochten een partner die alle bekabeling voor de EMU's kon leveren binnen een strakke tijdsplanning.” 

Documenten

Uw contactpersoon

Sophie Van Outryve Communication Manager
Telefoon +32 2 363 26 30
sophie.vanoutryve@nexans.com

Over Nexans

Nexans brengt energie tot leven via een uitgebreid assortiment kabels en kabeloplossingen die wereldwijd klanten helpen betere prestaties neer te zetten. De teams van Nexans stellen zich als partners ten dienste van hun klanten in vier grote sectoren: transmissie en -distributie (energienetten op het land en onderzees), energiebronnen (olie & gas, mijnbouw en hernieuwbare energiebronnen), transport (weg, spoor, lucht, zee) en bouw (commerciële en residentiële bouw en data centers). De strategie van Nexans is gebaseerd op de voortdurende innovatie van producten, oplossingen en diensten net als op de ontwikkeling van haar werknemers, de begeleiding van klanten en de introductie van veilige en milieuvriendelijke industriële processen. In 2013 werd Nexans de eerste speler in de kabelindustrie die een Stichting oprichtte om duurzame initiatieven te ondersteunen die achtergestelde gemeenschappen wereldwijd toegang tot energie geven. Nexans is een actief lid van Europacable, de Europese associatie van fabrikanten van draad en kabel, en ondertekende het Europacable Industry Charter. Met dit handvest drukken de leden hun inzet uit voor de beginselen en doelstellingen van ethische, duurzame en hoogwaardige ontwikkeling en productie van kabels. Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan bijna 26.000 mensen. De Groep realiseerde in 2014 een omzet van 6,4 miljard euro. Nexans is genoteerd op de beurs van NYSE Euronext in Parijs, compartiment A.