Nexans Benelux

 

Nexans Benelux is een van de grootste kabelproducenten in België. Het beschikt dan ook over een brede, gespecialiseerde knowhow en het is sterk vertegenwoordigd op de industriële markt. Naast kabels en componenten biedt de onderneming ook kant-en-klare oplossingen aan.    
 

Nexans Benelux beschikt momenteel over drie productie-eenheden:

   

MS kabel

De vestiging van Charleroi produceert middenspannings- en hoogspanningskabels met synthetische isolatie (XLPE) (6-500kV). Zij hebben een eigen testlabo. Hun installatiedienst staat in voor de uitvoering van complexe sleutel- op- de - deur- projecten voor hoogspanningsnetwerken met kabels en toebehoren van de groep Nexans. Bovendien werken ze zeer klantgericht: ze maken (voor) studies en doen onderhoudswerken aan bestaande installaties.


 

De fabriek in Dour produceert installatiekabels voor laag- en middenspanning  (tot 6kV) en hoogspanningskabels voor luchtlijnen (AERO-Z). Deze site huisvest ook de koper- en aluminium draadtrekkerij. Daarmee bevoorraden ze alle andere vestigingen van Nexans Benelux.

Groene buis
 

In Buizingen is de productie van kabels voor huishoudelijk gebruik gevestigd. Hier worden laagspanningskabels en PVC mengsels, die nodig zijn voor de isolatie en de buitenmantels van de kabels, gemaakt. Omwille van zijn centrale ligging nabij Brussel werd op deze site ook het logistiek centrum gehuisvest, dat instaat voor de versnijding en verzending van alle kabels voor de Europese markt.

Extra informatie